loading...
پایگاه قرآنی قرآنیون
آیه های آسمانی
آخرین ارسال های انجمن
عنوان پاسخ بازدید توسط
تلاوت 0 1315 mahdi
رضا رنجبر بازدید : 1406 پنجشنبه 23 دی 1395 نظرات (0)

اختصاصی قرآنیون / در این قسمت قصد داریم فایلهای آموزشی مربوط به برخی از مقامات فرعی مورد استفاده در تلاوت را که توسط استاد حاج رضا شاه میوه اصفهانی بیان شده است را تقدیم شما عزیزان کنیم .

 

 

رضا رنجبر بازدید : 2987 شنبه 04 مرداد 1393 نظرات (5)

اختصاصی قرآنیون / در این بخش قطعه ای از صحبت های ارزشمند استاد احمد ابوالقاسمی را در باب تقلید و انتخاب بهترین استاد برای فراگیری فنون تلاوت تقدیم می کنیم . به عقیده ایشان تلاوت قرآن بر پایه سه اصل : صوت زیبا ، تکنیک های تلاوت و لحن استوار است . هرکدام از اساتید مصری که برای تقلید انتخاب شوند در این سه بخش می توانند به قاریان کشوران کمک کنند ؛ اما در این بین برخی قراء هستند که از سایرین قوی تر بوده و اثرگذاری شان در کوتاه مدت قابل لمس خواهد بود .

از جمله اساتیدی که علیرغم عدم بهره مندی از صوت ویژه ، تکنیک های تلاوت و همچنین الحان بسیار خوبی برای بهره گیری دارد استاد مصطفی اسماعیل است . با هم به این صحبت ها گوش می دهیم .

رضا رنجبر بازدید : 1538 پنجشنبه 08 اسفند 1392 نظرات (0)

یکی از آرایه های مهم و زیبا که در تلاوت قرآن کریم توسط قاریان مختلف مورد استفاده قرار گرفته است، فن قطع النغم یا قطع النغمه می باشد. معمولاً قاریان قران کریم از این فن در میان ملودی و انتهای ملودی استفاده می کنند. اجرای این فن در ابتدای ملودی کمتر مورد استفاده قرار گرفته و می گیرد چون صدای حاصل شده از کشش صدا در انتهای ملودی به نوعی فالش ممکن است محسوب شود (بقیه در ادامه مطلب)

رضا رنجبر بازدید : 1509 پنجشنبه 08 اسفند 1392 نظرات (0)

یکی از نغماتی که در تلاوت های استاد کامل یوسف بهتیمی مورد استفاده قرار گرفته است، نغمه راست نوروز می باشد که از اتصال دو جنس بیات و راست تشکیل شده است. شیوه بکارگیری این نغمه توسط ایشان، بسیار شبیه و متأثر از شیوه استاد مصطفی اسماعیل می باشد (بقیه در ادامه مطلب)

رضا رنجبر بازدید : 2885 دوشنبه 07 مرداد 1392 نظرات (0)

در این بخش چند فراز با صدای استاد شحات محمد انور در مقام بیات حسینی را جهت استفاده شما عزیزان قرار داده ایم. استاد شحات در شروع تلاوت خویش، پس از اجرای بعضی از ردیف های مقام بیات از این مقام استفاده کرده و بعد وارد مقام راست نوروز می شوند. البته استفاده از این مقام در تلاوت های استاد شحات همیشه ثابت نیست. استاد شحات در ردیف های مقام بیات پس از اجرای این نغمه وارد مقام راست می شوند و یا بجای این مقام از بیات شوری استفاده می کنند.

 

 

 


 

 

استاد شحات محمد انور – بیات حسینی ۱

استاد شحات محمد انور – بیات حسینی ۲

استاد شحات محمد انور – بیات حسینی ۳

استاد شحات محمد انور – بیات حسینی ۴

استاد شحات محمد انور – بیات حسینی ۵

استاد شحات محمد انور – بیات حسینی ۶

استاد شحات محمد انور – بیات حسینی ۷

استاد شحات محمد انور – بیات حسینی ۸

استاد شحات محمد انور – بیات حسینی ۹

استاد شحات محمد انور – بیات حسینی ۱۰

استاد شحات محمد انور – بیات حسینی ۱۱

 

رضا رنجبر بازدید : 2311 چهارشنبه 02 مرداد 1392 نظرات (1)

در این بخش چند فراز با صدای استاد مصطفی اسماعیل که در مقام بیات دوگاه یا دوکا اجرا شده است را تهیه نموده و خدمتتان ارائه می کنم. قراء مصری و بویژه استاد مصطفی اسماعیل در اکثر تلاوت های خویش از نغمه بیات دوکا ابتدا کرده و تلاوت خویش را با آن آغاز می کنند. در بحث شناخت ردیف های مقام بیات، مقام دوکا در رأس قرار دارد و قاری در اجرای این نغمه باید از درجه بم مطلوبی برخوردار باشد. البته استاد مصطفی اسماعیل از درجات بم مطلوبی برخوردار نبوده و به قول بعضی از اساتید از صدای فصه یا سایه در این قسمت تلاوت نموده است. ایشان برای رسیدن به درجات بالای صوتی از این مقوله استفاده کرده اند که البته مورد پذیرش همه نبوده و گاهاً نقد می شود. با این حال نغمه دوکا از نغمات اصلی در ردیف لحنی استاد مصطفی اسماعیل می باشد که ما در اینجا به چند قطعه بسنده کرده ایم.

 

بیات دوگاه – استاد مصطفی اسماعیل ۱

بیات دوگاه – استاد مصطفی اسماعیل ۲

بیات دوگاه – استاد مصطفی اسماعیل ۳

بیات دوگاه – استاد مصطفی اسماعیل ۴

بیات دوگاه – استاد مصطفی اسماعیل ۵

بیات دوگاه – استاد مصطفی اسماعیل ۶

بیات دوگاه – استاد مصطفی اسماعیل ۷

بیات دوگاه – استاد مصطفی اسماعیل ۸

بیات دوگاه – استاد مصطفی اسماعیل ۹

بیات دوگاه – استاد مصطفی اسماعیل ۱۰

بیات دوگاه – استاد مصطفی اسماعیل ۱۱

بیات دوگاه – استاد مصطفی اسماعیل ۱۲

بیات دوگاه – استاد مصطفی اسماعیل ۱۳

بیات دوگاه – استاد مصطفی اسماعیل ۱۴

بیات دوگاه – استاد مصطی اسماعیل ۱۵

 

 


رضا رنجبر بازدید : 915 سه شنبه 11 تیر 1392 نظرات (0)

 

 

 

 

 

 

http://rezvannet.ir/i/attachments/1/1366655342394537_orig.gif

تمریناتى وجود دارد که باعث تغییرات محسوسى در تقویت و بهبود صدا مى شود، با این شرط که با حوصله انجام داده شود و از عجله کردن در ان خوددارى گردد .

مطمئن باشید که اگر این دستورالعمل ها بدون شتاب زدگى انجام شود، اثرات ژرفى در صدا خواهد داشت اما اگر بدون دقت انجام شوند، باعث ضایعات جبران ناپذیرى خواهد شد. به عنوان مثال در تمریناتى که در قسمت قوى شدن حنجره ذکر شد، اگر شخصى بدون گرم کردن حنجره ، زیر اواز بزند و شش دانگ صدا را بیرون دهد، امکان پاره شدن تارهاى صوتى و یا ایجاد رگه هاى غیر قابل بهبود در صدا، وجود دارد.

پس:

۱- عجله نکردن و دقت به خرج دادن در تمرینات است.

۲- ما بین تمرین ها نباید وقفه اى ایجاد شود و باید به طور مداوم صورت گیرد تا حنجره پختگى خود را اسان تر تحصیل کند و به طور کلى اگر کسى خواننده هم بشود، نباید تمرین را قطع کند و هر روز باید زمزمه اى داشته باشد تا حنجره، انعطاف خود را از دست ندهد. درست مانند لولاى درب، اگر مدتى درب باز و بسته نشود باعث سفت شدن لولاها مى شود. به خاطر داشته باشید که بهترین چیز براى حنجره، خواندن و جلوگیرى از تنبلى و سستى ان است.

۳- حتى در مجلس نیز هرگاه حس کردید حنجره شما خسته شده است مى توانید بدون انکه سایرین متوجه شوند به ان استراحت بدهید. به این ترتیب که فک پائین را شُل کرده و با زبان کوچک راه حلق را مسدود نمایید، مثل خمیازه کشیدن به طورى که صداى ان در گوشها حس مى شود. این کار باعث استراحت لحظه اى حنجره تا مدت کوتاهى مى گردد. بهترین استراحت براى حنجره قبل یا بعد از مجلس، (خواب ) است.

رضا رنجبر بازدید : 608 پنجشنبه 06 تیر 1392 نظرات (0)

نظام هجایی نت نویسی در کشورهای ایتالیا، فرانسه و ایران به پیروی از نظام فرانسوی معمول است. در قدیم بر اساس تئوری موسیقی قرون وسطییی از شش هجا تشکیل می شده است به شرح زیر:

Ut – Re – Mi – Fa – Sol – La

هجاهای ششگانه را کشیشی موسیقی دان از اهالی فرانسه و مقیم ایتالیا به نام گوییدو دِ آرتسو از شعر مناجات گونه که آهنگ آن را احتمالا خودش ساخته بود برگزیده و آن را به خاطر سهولت در حفظ کردن اصوات موسییقی و درک زیر و بمی شان نسبت به هم به شاگردان و سرایندگان خویش می آموخت. در قرن های بعد که نظام شش نتی گسترش یافت و به هفت نت امروزی رسید هجای Si بر آن افزوده شده و نیز هجای Ut که در نت خوانی دشوار بود به هجای Do بدل گشت. در نظام الفبایی به تبعیت از تئوری موسیقی یونان باستان و کوک سازهای آن زمان، نت La مبدا قرار گرفته و نت ها طبق همان تئوری با هفت حرف آغازین الفبای لاتین نامگذاری شده اند.

A – B – C – D – E – F – G

La – Si – Do – Re – Mi – Fa – sol

این نظام را کشورهای انگلیسی زبان و آلمانی زبان پذیرفته اند و به کار می برند. اما میان این دو گروه کشورها اختلاف هایی در نحوه نامگذاری به چشم می خورد.

رضا رنجبر بازدید : 575 پنجشنبه 06 تیر 1392 نظرات (0)

عبدالباسط

در این بخش چند فراز با صدای استاد عبدالباسط محمد عبدالصمد که در مقام بیات دوگاه یا دوکا اجرا شده است را تهیه نموده و خدمتتان ارائه می کنم. قراء مصری و بویژه استاد عبدالباسط در اکثر تلاوت های خویش از نغمه بیات دوکا ابتدا کرده و تلاوت خویش را با آن آغاز می کنند. در بحث شناخت ردیف های مقام بیات، مقام دوکا در رأس قرار دارد و قاری در اجرای این نغمه باید از درجه بم مطلوبی برخوردار باشد. البته استاد عبدالباسط نیز از درجات بم صدای خویش بهره می برد. بیات دوکا از نغمات اصلی در ردیف لحنی استاد عبدالباسط می باشد که ما در اینجا به چند قطعه بسنده کرده ایم. ایشان در میان تلاوت نیز اکتاو این مقام را خوانده و وارد سایر ردیف های مقام بیات و بعد صبا می شود

 

 

 

 

استاد عبدالباسط – بیات دوکا

۹

 

 

استاد عبدالباسط – بیات دوکا

 

۸

استاد عبدالباسط – بیات دوکا

۷

استاد عبدالباسط – بیات دوکا

۶

استاد عبدالباسط – بیات دوکا

۵

استاد عبدالباسط – بیات دوکا

۴

استاد عبدالباسط – بیات دوکا

۳

استاد عبدالباسط – بیات دوکا

۲

استاد عبدالباسط – بیات دوکا

 

 

رضا رنجبر بازدید : 961 پنجشنبه 06 تیر 1392 نظرات (0)

منشاوی

 

در این بخش چند فراز با صدای استاد محمد صدیق منشاوی که در مقام راست نوا اجرا شده است را تهیه نموده و خدمتتان ارائه می کنم. استاد محمد صدیق منشاوی در تمامی تلاوت های خویش پس از اجرای جنس راست یا راست قرار، وارد این مقام می شوند.این مقام یکی از مقامات بسیار مهم و کلیدی و اصلی در ردیف لحنی ایشان می باشد. در واقع استاد منشاوی از این مقام برای ورود به قطعات اوج خویش استفاده می نمایند. این مقام نقش بسیار مهمی در تلاوت های استاد دارد و شیوه اوچ گیری ایشان بر آن استوار می باشد. شیوه استفاده از درجه ۴ مقام بیات یکی از روش هایی است که توسط استاد منشاوی ابداع شده است. از این مقام نیز بسیاری از قراء دیگر به زیبایی استفاده نموده اند. در این بخش، این مقام را با صدای استاد منشاوی فرا می گیریم

 

 

محمد صدیق منشاوی – راست نوا

۵

محمد صدیق منشاوی – راست نوا

۴

محمد صدیق منشاوی – راست نوا

۲

محمد صدیق منشاوی – راست نوا

۱

 

 

 

 

 

(بقیه در ادامه مطلب)

رضا رنجبر بازدید : 1251 یکشنبه 19 خرداد 1392 نظرات (2)
رضا رنجبر بازدید : 30644 یکشنبه 19 خرداد 1392 نظرات (3)

 

1 - چهارگاه 

2 - ابوعطا

3 - افشاری

4 - بیات ترک

5 - دشتی

6 - اصفهان

7 - همایون

8 - ماهور

9 - نوا

10 - راست

11 - سه گاه

12 - شور

***********************************************

مقام بیات:

-  ال عمران - أبو العينين شعيشع                            2 - فاطر - محمد الليثي

3 - انبياء - حمدي الزامل                                          4 - مريم - عبد الباسط عبد الصمد

5 - زخرف - محمد صديق المنشاوي                          6 - فرقان - محمود علي البنا

7 - هود - مصطفى إسماعيل                                   8 - توبة - محمد صديق المنشاوي

9 - الرحمن - عبد الباسط عبد الصمد                        10 - بقرة - محمود علي البنا

11 - ال عمران - أحمد نعينع                                   12 - حجرات - الشحات محمد أنور

13 - كهف - عبد الفتاح الطاروطي                            14 - زخرف - محمد صديق المنشاوي

15 - ابراهيم - محمود خليل الحصري                        16 - نحل - حمدي الزامل

17 - كهف - ياسر الشرقاوي                                   18 - نحل - محمد صديق المنشاوي

19 - انعام - محمد صديق المنشاوي                       20 - طه - سيد متولي عبدالعال

21 - انعام - محمد صديق المنشاوي                       22 - هود - محمد صديق المنشاوي

23 - يوسف - محمد صديق المنشاوي                     24 - مجادلة - محمد صديق المنشاوي

25 - حجرات - محمد صديق المنشاوي                    26 - حج - محمد صديق المنشاوي

 

 

مقام رست:

1 - سوره ال عمران - أبو العينين شعيشع                                2 - سوره هود - أحمد الرزيقي

 

 

 

http://s3.picofile.com/file/7404945692/20.gif

رضا رنجبر بازدید : 880 پنجشنبه 22 فروردین 1392 نظرات (0)

آموزش مقام فرح فزا

 

مقام فرح فزا از ترکیب سه جنس نهاوند sol ، عجم si و کرد re تشکیل شده است و به دلیل همین تو در تو بودن اجناس مختلف دارای بار احساسی زیادی می باشد . اما قاریان قرآن استفاده کمی از آن نموده اند یا اگر هم استفاده ای شده ، در قطعات بسیار کوتاه بوده است .

 

 1 - قطعه آموزشی مقام فرح فزا - استاد حصان

2 - قطعه آموزشی مقام فرح فزا - استاد مصطفی اسماعیل

3 - قطعه آموزشی مقام فرح فزا - استاد مصطفی اسماعیل

4 - قطعه آموزشی مقام فرح فزا - استاد شعشایی

5 - قطعه آموزشی مقام فرح فزا - استاد مصطفی اسماعیل

6 - قطعه آموزشی مقام فرح فزا - استاد مصطفی اسماعیل

7 - قطعه آموزشی مقام فرح فزا - استاد شحات

8 - قطعه آموزشی مقام فرح فزا - استاد شحات

9 - قطعه آموزشی مقام فرح فزا - استاد محمد اللیثی

10 - قطعه آموزشی مقام فرح فزا - استاد شاکرنژاد

11 - قطعه آموزشی مقام فرح فزا - استاد شعشایی

12 - قطعه آموزشی مقام فرح فزا - استاد نعینع

13 - قطعه آموزشی مقام فرح فزا - موزیکال

14 - قطعه آموزشی مقام فرح فزا - موزیکال

15 - قطعه آموزشی مقام فرح فزا - موزیکال

 

 

 

8 نت مقام فرح فزا


رضا رنجبر بازدید : 1260 پنجشنبه 22 فروردین 1392 نظرات (0)

آموزش مقام نوااثر

 

 

مقام نوااثز از جمله مقاماتی است که از 5 درجه تشکیل شده است و به اصطلاح خماسی است . در این پست قطعات آموزشی این مقام بسیار زیبا را برایتان آماده کرده ایم . این فایلهای آموزشی شامل چندین قطعه از تلاوت اساتید مصری در مقام نوااثر و قطعات موزیکال اجرا شده در این مقام است . همچنین جهت سهولت شما عزیزان ، توضیحات استاد شاهمیوه درباره مقام نوااثر را هم تقدیم خواهیم کرد .

 

 

آموزش مقام نوااثر - استاد غلامرضا شاهمیوه اصفهانی

 

 

8 نت مقام اثرکرد

 

رضا رنجبر بازدید : 2131 چهارشنبه 25 بهمن 1391 نظرات (3)

در این بخش جلسات آموزش سلفژ را به صورت آوایی تقدیم خواهیم کرد . در این مبحث آموزشی محصول انتشارات چندگاه است و از 25 جلسه آموزشی تشکیل شده است تکنیک های مختلف صوتی تدریس می شود و بدیهی است که آشمایی با مفاهیم اولیه ضروری است .

 

 

آموزش آوایی سلفژ - جلسه اول

آموزش آوایی سلفژ - جلسه دوم

**بقیه در ادامه مطلب***

 

 

 

 

 

اطلاعات کاربری
  • فراموشی رمز عبور؟
  • نظرسنجی
    نظر شما در مورد قالب جدید؟؟
    کیو آر کد سایت
    با اسکن کیو آر کد زیر در تلفن
    همراه خود می توانید دسترسی
     سریع و راحتی به سایت قرآنیون
     داشته باشید:


    زیارت مجازی
    پخش زنده حرم
    آمار سایت
  • کل مطالب : 149
  • کل نظرات : 58
  • افراد آنلاین : 5
  • تعداد اعضا : 99
  • آی پی امروز : 6
  • آی پی دیروز : 48
  • بازدید امروز : 8
  • باردید دیروز : 117
  • گوگل امروز : 0
  • گوگل دیروز : 2
  • بازدید هفته : 216
  • بازدید ماه : 125
  • بازدید سال : 8,792
  • بازدید کلی : 822,485