اختصاصی قرآنیون / در این قسمت قصد داریم فایلهای آموزشی مربوط به برخی از مقامات فرعی مورد استفاده در تلاوت را که توسط استاد حاج رضا شاه میوه اصفهانی بیان شده است را تقدیم شما عزیزان کنیم .
عنوان | پاسخ | بازدید | توسط |
![]() |
0 | 1396 | mahdi |
اختصاصی قرآنیون / در این قسمت قصد داریم فایلهای آموزشی مربوط به برخی از مقامات فرعی مورد استفاده در تلاوت را که توسط استاد حاج رضا شاه میوه اصفهانی بیان شده است را تقدیم شما عزیزان کنیم .
اختصاصی قرآنیون / مقطع زیبایی از تلاوت سوره تحریم با صدای شیخ محمد عمران را در ادامه مطلب خواهیم شنید .
یکی از آرایه های مهم و زیبا که در تلاوت قرآن کریم توسط قاریان مختلف مورد استفاده قرار گرفته است، فن قطع النغم یا قطع النغمه می باشد. معمولاً قاریان قران کریم از این فن در میان ملودی و انتهای ملودی استفاده می کنند. اجرای این فن در ابتدای ملودی کمتر مورد استفاده قرار گرفته و می گیرد چون صدای حاصل شده از کشش صدا در انتهای ملودی به نوعی فالش ممکن است محسوب شود (بقیه در ادامه مطلب)
در این بخش چند فراز با صدای استاد شحات محمد انور در مقام بیات حسینی را جهت استفاده شما عزیزان قرار داده ایم. استاد شحات در شروع تلاوت خویش، پس از اجرای بعضی از ردیف های مقام بیات از این مقام استفاده کرده و بعد وارد مقام راست نوروز می شوند. البته استفاده از این مقام در تلاوت های استاد شحات همیشه ثابت نیست. استاد شحات در ردیف های مقام بیات پس از اجرای این نغمه وارد مقام راست می شوند و یا بجای این مقام از بیات شوری استفاده می کنند.
استاد شحات محمد انور – بیات حسینی ۱
استاد شحات محمد انور – بیات حسینی ۲
استاد شحات محمد انور – بیات حسینی ۳
استاد شحات محمد انور – بیات حسینی ۴
استاد شحات محمد انور – بیات حسینی ۵
استاد شحات محمد انور – بیات حسینی ۶
استاد شحات محمد انور – بیات حسینی ۷
استاد شحات محمد انور – بیات حسینی ۸
استاد شحات محمد انور – بیات حسینی ۹
استاد شحات محمد انور – بیات حسینی ۱۰
استاد شحات محمد انور – بیات حسینی ۱۱
در این بخش چند فراز با صدای استاد مصطفی اسماعیل که در مقام بیات دوگاه یا دوکا اجرا شده است را تهیه نموده و خدمتتان ارائه می کنم. قراء مصری و بویژه استاد مصطفی اسماعیل در اکثر تلاوت های خویش از نغمه بیات دوکا ابتدا کرده و تلاوت خویش را با آن آغاز می کنند. در بحث شناخت ردیف های مقام بیات، مقام دوکا در رأس قرار دارد و قاری در اجرای این نغمه باید از درجه بم مطلوبی برخوردار باشد. البته استاد مصطفی اسماعیل از درجات بم مطلوبی برخوردار نبوده و به قول بعضی از اساتید از صدای فصه یا سایه در این قسمت تلاوت نموده است. ایشان برای رسیدن به درجات بالای صوتی از این مقوله استفاده کرده اند که البته مورد پذیرش همه نبوده و گاهاً نقد می شود. با این حال نغمه دوکا از نغمات اصلی در ردیف لحنی استاد مصطفی اسماعیل می باشد که ما در اینجا به چند قطعه بسنده کرده ایم.
بیات دوگاه – استاد مصطفی اسماعیل ۱
بیات دوگاه – استاد مصطفی اسماعیل ۲
بیات دوگاه – استاد مصطفی اسماعیل ۳
بیات دوگاه – استاد مصطفی اسماعیل ۴
بیات دوگاه – استاد مصطفی اسماعیل ۵
بیات دوگاه – استاد مصطفی اسماعیل ۶
بیات دوگاه – استاد مصطفی اسماعیل ۷
بیات دوگاه – استاد مصطفی اسماعیل ۸
بیات دوگاه – استاد مصطفی اسماعیل ۹
بیات دوگاه – استاد مصطفی اسماعیل ۱۰
بیات دوگاه – استاد مصطفی اسماعیل ۱۱
بیات دوگاه – استاد مصطفی اسماعیل ۱۲
بیات دوگاه – استاد مصطفی اسماعیل ۱۳
بیات دوگاه – استاد مصطفی اسماعیل ۱۴
بیات دوگاه – استاد مصطی اسماعیل ۱۵
در این بخش چند فراز با صدای استاد عبدالباسط محمد عبدالصمد که در مقام بیات دوگاه یا دوکا اجرا شده است را تهیه نموده و خدمتتان ارائه می کنم. قراء مصری و بویژه استاد عبدالباسط در اکثر تلاوت های خویش از نغمه بیات دوکا ابتدا کرده و تلاوت خویش را با آن آغاز می کنند. در بحث شناخت ردیف های مقام بیات، مقام دوکا در رأس قرار دارد و قاری در اجرای این نغمه باید از درجه بم مطلوبی برخوردار باشد. البته استاد عبدالباسط نیز از درجات بم صدای خویش بهره می برد. بیات دوکا از نغمات اصلی در ردیف لحنی استاد عبدالباسط می باشد که ما در اینجا به چند قطعه بسنده کرده ایم. ایشان در میان تلاوت نیز اکتاو این مقام را خوانده و وارد سایر ردیف های مقام بیات و بعد صبا می شود
در این بخش چند فراز با صدای استاد محمد صدیق منشاوی که در مقام راست نوا اجرا شده است را تهیه نموده و خدمتتان ارائه می کنم. استاد محمد صدیق منشاوی در تمامی تلاوت های خویش پس از اجرای جنس راست یا راست قرار، وارد این مقام می شوند.این مقام یکی از مقامات بسیار مهم و کلیدی و اصلی در ردیف لحنی ایشان می باشد. در واقع استاد منشاوی از این مقام برای ورود به قطعات اوج خویش استفاده می نمایند. این مقام نقش بسیار مهمی در تلاوت های استاد دارد و شیوه اوچ گیری ایشان بر آن استوار می باشد. شیوه استفاده از درجه ۴ مقام بیات یکی از روش هایی است که توسط استاد منشاوی ابداع شده است. از این مقام نیز بسیاری از قراء دیگر به زیبایی استفاده نموده اند. در این بخش، این مقام را با صدای استاد منشاوی فرا می گیریم
(بقیه در ادامه مطلب)
***********************************************
مقام بیات:
- ال عمران - أبو العينين شعيشع 2 - فاطر - محمد الليثي
3 - انبياء - حمدي الزامل 4 - مريم - عبد الباسط عبد الصمد
5 - زخرف - محمد صديق المنشاوي 6 - فرقان - محمود علي البنا
7 - هود - مصطفى إسماعيل 8 - توبة - محمد صديق المنشاوي
9 - الرحمن - عبد الباسط عبد الصمد 10 - بقرة - محمود علي البنا
11 - ال عمران - أحمد نعينع 12 - حجرات - الشحات محمد أنور
13 - كهف - عبد الفتاح الطاروطي 14 - زخرف - محمد صديق المنشاوي
15 - ابراهيم - محمود خليل الحصري 16 - نحل - حمدي الزامل
17 - كهف - ياسر الشرقاوي 18 - نحل - محمد صديق المنشاوي
19 - انعام - محمد صديق المنشاوي 20 - طه - سيد متولي عبدالعال
21 - انعام - محمد صديق المنشاوي 22 - هود - محمد صديق المنشاوي
23 - يوسف - محمد صديق المنشاوي 24 - مجادلة - محمد صديق المنشاوي
25 - حجرات - محمد صديق المنشاوي 26 - حج - محمد صديق المنشاوي
مقام رست:
1 - سوره ال عمران - أبو العينين شعيشع 2 - سوره هود - أحمد الرزيقي
مقام فرح فزا از ترکیب سه جنس نهاوند sol ، عجم si و کرد re تشکیل شده است و به دلیل همین تو در تو بودن اجناس مختلف دارای بار احساسی زیادی می باشد . اما قاریان قرآن استفاده کمی از آن نموده اند یا اگر هم استفاده ای شده ، در قطعات بسیار کوتاه بوده است .
1 - قطعه آموزشی مقام فرح فزا - استاد حصان
2 - قطعه آموزشی مقام فرح فزا - استاد مصطفی اسماعیل
3 - قطعه آموزشی مقام فرح فزا - استاد مصطفی اسماعیل
4 - قطعه آموزشی مقام فرح فزا - استاد شعشایی
5 - قطعه آموزشی مقام فرح فزا - استاد مصطفی اسماعیل
6 - قطعه آموزشی مقام فرح فزا - استاد مصطفی اسماعیل
7 - قطعه آموزشی مقام فرح فزا - استاد شحات
8 - قطعه آموزشی مقام فرح فزا - استاد شحات
9 - قطعه آموزشی مقام فرح فزا - استاد محمد اللیثی
10 - قطعه آموزشی مقام فرح فزا - استاد شاکرنژاد
11 - قطعه آموزشی مقام فرح فزا - استاد شعشایی
12 - قطعه آموزشی مقام فرح فزا - استاد نعینع
13 - قطعه آموزشی مقام فرح فزا - موزیکال
14 - قطعه آموزشی مقام فرح فزا - موزیکال
15 - قطعه آموزشی مقام فرح فزا - موزیکال
مقام نوااثز از جمله مقاماتی است که از 5 درجه تشکیل شده است و به اصطلاح خماسی است . در این پست قطعات آموزشی این مقام بسیار زیبا را برایتان آماده کرده ایم . این فایلهای آموزشی شامل چندین قطعه از تلاوت اساتید مصری در مقام نوااثر و قطعات موزیکال اجرا شده در این مقام است . همچنین جهت سهولت شما عزیزان ، توضیحات استاد شاهمیوه درباره مقام نوااثر را هم تقدیم خواهیم کرد .
آموزش مقام نوااثر - استاد غلامرضا شاهمیوه اصفهانی
آهنگسازی یا کمپوزیسیون ، ایجاد قطعه ای بدیع است که در شنونده تاثیری عمیق به جای می گذارد و او را دگرگون می سازد . به بیانی دیگر آهنگسازی عبارت است از.. کنار هم نهادن و اختلاط و ترکیب نغمه ها به نحوی که با ایجاد تعادل در بین آنها قطعه موسیقی زیبایی به وجود می آید . از آنجا که قاریان قرآن هم در دسته آهنگ سازان هستند و به نوعی کارشان در بخش لحن ، ساختن ملودی های زیبا برای آیات قرآن است ، مناسب دیدم کتابچه آموزش آهنگ سازی را در این پست تقدیم دوستان عزیز کنیم .
سلام در این پست ما آموزش مقامات یا موسیقی های قرآن می پردازیم
جهت مشاهده فایل ها جهت دانلود به ادامه مطلب مراجعه فرمایید.